Blog Stories

Ontdek de mooiste eilanden, reisverhalen, alles over zeilen en andere watersporten, tips van de eilanden voor thuis, Slow Travel, Food for Thought, Verhalen van eilandbewoners.

MAGAZINE

Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

Op reis gaan met drie generaties, ook wel ’Multi generation reizen’ genoemd, is de nieuwe trend in de reiswereld! Maar waarom gaat Multi Generatie reizen zo goed samen met BON island?

Wat is Flottielje zeilen?

Vraag jij je af wat flottielje zeilen is? En wat zijn de voordelen van een Flottielje zeilreis? In dit blog vind je het antwoord! Flottielje zeilen is een populaire manier om op zeilvakantie te gaan. In een Flottielje vaar je samen met andere zeiljachten, dezelfde uitgestippelde route, onder begeleiding van mama-eend, het moederschip. De groep bestaat meestal uit zo’n 5 tot 10 jachten. Op het moederschip varen de begeleiders van de groep.

3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen

Wat kunnen we gaan doen deze zomer? Veel families vragen zich dat momenteel af. Als reisspecialist zit het in je bloed dat je iedereen een advies wil geven. Maar het eerlijke antwoord na het jaar 2020 is toch dat ook wij alleen een educated guess kunnen doen. En dan zou mijn advies zijn, denk eens aan aan zeilreis met je gezin of familie! We geven 5 redenen waarom je deze zomer een zeilreis met je familie zou moeten overwegen

Helmi Smeulders over haar leven als chef op Curaçao.

Vandaag maken we kennis met Helmi Smeulders. Helmi woont sinds 1998 op Curaçao, in eerste instantie met het idee om een paar jaar te blijven, maar 22 jaar later is ze er nog steeds en geniet ze nog iedere dag van het eilandleven! De eerste jaren was ze werkzaam als bedrijfsjurist, maar ze heeft van haar passie voor koken haar werk gemaakt en inmiddels is ze al ruim 16 jaar chef. Helmi heeft haar eigen bedrijf en is gespecialiseerd in de moderne Caribische keuken. We stellen 8 vragen aan Helmi.

Creatieve duizendpoot aan de kust

Vandaag maken we kennis met Renske Herder. Een creatieve duizendpoot die ook heel graag sport, vroeger schaatsen en nu hardlopen, fietsen en kitesurfen. Renske woont samen met haar man en zoontje van 2, eentje op komst, in Harlingen. In haar vrije tijd maakt ze graag dingen met haar handen, zoals schilderijen en illustraties, maar ook dingen van textiel. Renske heeft een grote voorliefde voor handgemaakte spullen en een slow living lifestyle. We stellen 6 vragen aan Renske.

Hoe knoop je een hamamdoek?

De hamamdoek. Oorspronkelijk een omslagdoek in de traditionele Turkse badhuizen (hamam), maar nu een echte must-have voor op het strand! Met een paar simpele handelingen maak je er een lange of korte rok, een jurkje of topje van.
EILAND TV
Play Video

EILAND TV

Kiteboarding Bonaire
Bonaire is de ultieme plek om te leren Kitesurfen. Renske woonde een jaar op het eiland en leerde in no-time kitesurfen. En je krijgt ook een inkijkje in het leven op Bonaire.
Play Video

EILAND TV

I Am Dominica
De Crew van Riot House Production had de kans en het geluk om naar het Caribische eiland Dominica te reizen. Hun visie van deze wonderschone plek legden ze vast op beeld voor de videowedstrijd van Discover Dominica. Het resultaat mag er zijn.
Play Video

EILAND TV

Vlieland In Vogelvlucht
Niels Boere bezocht Vlieland en maakte een Drone Video. Dit is dus wat zeemeeuwen dagelijks zien, niet slecht toch?
Food & Drinks
Piña Colada Mocktail
Piña Colada Mocktail
Tropical Fruit Choco-kokos Bites
Tropical Fruit Choco-kokos Bites
Food bowls, de nieuwe hype of echt zo lekker als het klinkt?
Food bowls, de nieuwe hype of echt zo lekker als het klinkt?
Caribbean Rum punch
Caribbean Rum punch
Home made Bounty Bar
Home made Bounty Bar
MAGAZINE

Vrolijk je eten op met eetbare bloemen!

Je kent het vast van een vakantie naar Bali of de Caribbean. Zo’n heerlijk vrolijk bord met een kleur explosie. Dit kan natuurlijk met kruiden en kleurrijk fruit. Maar denk ook eens aan bloemen! En dat hoeven echt geen exotisch planten te zijn. Heel veel planten die hier in Nederland in je tuin groeien kun je gebruiken om je bord een tropische twist te geven.

Waar kun je flamingo’s spotten in Nederland?

En ineens zijn ze er weer deze zomer, flamingo’s op het wad bij Zwarte Haan! Na een jarenlange afwezigheid kun je ze weer zien vanaf de zeedijk!

Death in Paradise opgenomen op Saint-Marie of Guadeloupe?

Death in Paradise, een luchtige Britse misdaadserie die zich afspeelt in het Caribisch gebied. Maar is de serie nou opgenomen op Saint-Marie of op Guadeloupe?

IJsblokjes met bloemen en fruit, leuk voor een high gin of prosecco party

Als we iets kunnen leren van de tropische eilanden, dan is dat het stylen van cocktails en drankjes. Een piña colada met een ananas schijf op de rand van het glas, of een parapluutje geeft je cocktail toch net even wat extra’s.

Volg Bon Island op Instagram