Tropical Fruit Choco-kokos Bites

Fruit, Chocolade en kokos smaken altijd goed samen. Deze Tropical Fruit Choco-Kokos Bites doen het goed op feestjes. Wij organiseerden onlangs een Tropical Mocktail Party voor een collega die met zwangerschapsverlof ging. Deze choco hapjes passen goed bij je tropische cocktail en zien er ook nog eens heel feestelijk uit.

Het Recept

Ingrediënten

Ingrediënten
 • Banaan

 • Aardbei

 • Mango

 • Ananas

 • Kokossnippers

 • Benodigdheden

 • Bakpapier

 • Bereiding

  Koop verschillende fruit soorten. Voor onze Tropische Mocktail Party kozen we voornamelijk voor tropisch fruit. Fruit dat goed combineert met chocolade is bijvoorbeeld Mango, Ananas en Banaan. En voor aardbeien moesten we een uitzondering maken op ons tropische fruit, dat is gewoon te lekker.

  01
  Snij het fruit in redelijk grote stukken. Zodat je een mooie Fingerfood formaat krijgt. Bij de aardbei kun je alleen het kroontje weghalen. Bij de Ananas snij je zodat je hele ringen krijgt. En de Mango en banaan in halve maantjes bijvoorbeeld.
  02
  Leg het fruit even in de vriezer zodat de chocolade straks makkelijker krokant wordt wanneer je het er in dipt. Een nachtje in de vriezer werkt ook goed maar een uur in de vriezer helpt ook al.
  03
  Smelt 2 repen chocolade Au Bain Marie (Of zet het in een kommetje in de zon ;) van ongeveer 400 gram chocolade in een pannetje op het vuur totdat het smelt.
  04
  Nu is het tijd om het fruit in de chocolade te dippen. Leg een plaat met bakpapier klaar zo je dit straks makkelijk kunt verwijderen. En strooi in een bord wat van de kokossnippers. Dip de aardbeien met het kontje in de chocolade, de ananasschijven voor de helft en ook de halve maantjes van banaan en mango voor de helft. Gebruik je vingers om de chocolade daarna met kokossnippers te bestrooien boven het bord. Tot slot leg je ze op het bakpapier en laat je ze daarna koud worden in de koelkast (of vriezer).
  05
  Wanneer je het gaat serveren dan kun je het uit de koelkast halen. Het bakpapier is nu gemakkelijk te verwijderen omdat de chocolade koud en dus weer hard is geworden. Je kunt het nu op een mooie schaal leggen en serveren.
  Lees verder

  Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

  Wat is Flottielje zeilen?

  3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen