Home made Bounty Bar

Pas als je het etiket leest kom je erachter hoeveel onnodige ingrediënten er in een product zitten. De bounty reep is daar een goed voorbeeld van. Wist je bijvoorbeeld dat er in een echte bounty enorm veel suikers en extra toevoegingen als melk en soja zit? Helemaal niet nodig, want als je het zelf maakt is het net zo lekker of eigelijk zelfs lekkerder en ook nog eens een stuk gezonder!

Het Recept

Ingrediënten

Ingrediënten
  • 4 eetlepels kokosolie

  • 150 gr kokosrasp

  • 2 eetlepels agave siroop of honing

  • 250 gr pure chocolade

  • Benodigdheden

  • Keukenmachine

  • Bakpapier

  • Bereiding

    Verwarm eerst de kokosolie in een pannetje tot deze gesmolten is. Mix de gesmolten kokosolie samen met de kokosrasp en de siroop in de keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben kun je het ook met de hand mixen.

    Het mengsel is klaar als het plakkerig aanvoelt. Is het mengsel te droog? Voeg dan een klein scheutje water of extra kokosolie toe. Te plakkerig? Voeg dan nog wat extra kokosrasp toe. 

    Pak een bord en leg hier een stuk bakpapier op. Maak van het mengsel ondertussen balletjes of reepjes en leg deze op het bakpapier. Zet de vormpjes 1-2 uur in de koelkast of als je haast hebt ca. 30 minuten in de vriezer. 

    Smelt de chocola samen met wat kokosolie au bain-marie. Zodra de chocola gesmolten is haal je de pan van het vuur. Vervolgens kun je de vormpjes door de chocolade heen halen en kun je ze nog even laten uitharden op het bord.

    Bewaar de bounty’s tot gebruik in de koelkast! Kun je niet wachten? Dan zou ik zeggen, tast toe!

    Lees verder

    Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

    Wat is Flottielje zeilen?

    3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen