Death in Paradise opgenomen op Saint-Marie of Guadeloupe?

Death in Paradise, een luchtige Britse misdaadserie die zich afspeelt in het Caribisch gebied. Maar is de serie nou opgenomen op Saint-Marie of op Guadeloupe?

Death in Paradise is een luchtige misdaadserie over de Britse inspecteur Richard. De inspecteur werd op het Caribische eiland Saint-Marie geplaatst voor het oplossen van een moord. Ondanks zijn afkeer voor het eilandleven en het tropische weer, zette Richard zichzelf neer als genie!

De serie speelt zich af op het fictieve eiland Saint- Marie. Dat er in de serie alleen Engels wordt gesproken, kan je op het verkeerde been zetten. De serie is namelijk geheel opgenomen op het Franse eiland Guadeloupe! Het merendeel van de serie vindt plaats in het regenwoud van Basse-Terre. De meeste opnames zijn gemaakt rondom het dorpje Deshaies in het Noord-westen van Guadeloupe. Vakantiegangers bezoeken met veel nieuwsgierigheid de locaties van de filmset. Zoals het oude houten Politiegebouw in Deshaies en Catherine’s Bar voor een verfrissend drankje. Deels is de serie opgenomen op de locatie van het resort Tendacayou Ecolodge & Spa. De crew van Death in Paradise verbleef o.a. bij Langley Resort Fort Royal!

Langley Resort Fort Royal, Guadeloupe

Naast dat Death in Paradise is opgenomen op Guadeloupe, zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om naar Guadeloupe op vakantie te gaan! Guadeloupe is een archipel bestaande uit meerdere eilanden. Er is ongelooflijk veel diversiteit. Basse-Terre en Grande-Terre, gescheiden door een smalle zeestraat welke is overbrugd, zijn de twee hoofdeilanden. Basse-Terre is voornamelijk gehuld in tropisch regenwoud, heeft prachtige watervallen en in het zuiden vind je een vulkaan. Er groeit een diversiteit aan fruitbomen en bananenplantages! Grande-Terre heeft prachtige witte zandstranden en een betrekkelijk vlak landschap. Op Grande Terre is er veel levendigheid, terwijl je op Basse Terre juist de rust kunt opzoeken.

Basseterre-Guadeloupe
Basse Terre, Guadeloupe

Foto credits: BBC One

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lees verder

Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

Wat is Flottielje zeilen?

3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen