Hoe knoop je een hamamdoek?

De hamamdoek. Oorspronkelijk een omslagdoek in de traditionele Turkse badhuizen (hamam), maar nu een echte must-have voor op het strand! Met een paar simpele handelingen maak je er een lange of korte rok, een jurkje of topje van.

Het maakt niet uit hoe je het noemt: hamamdoek, stranddoek, omslagdoek, pareo of sarong. Waar het om gaat is dat ze allemaal om te toveren zijn tot fashionable beachwear. Hamamdoeken zijn immers verkrijgbaar in prachtigste dessins en prints. Vrolijk het geheel op met een leuke ketting en mooie slippers en je kunt na een heerlijke stranddag zo plaatsnemen op het terras!

Maar hoe knoop je een hamamdoek nou eigenlijk?

Met een paar simpele handelingen maak je er een lange of korte rok, een jurkje of topje van. Het is heel eenvoudig om in lengte te variëren, door de hamamdoek gewoon een stuk om te slaan. Een dunne hamamdoek wikkel je het makkelijkst rond je lichaam en ook knopen leg je wat eenvoudiger als de stof niet te dik is. Je kunt van een hamamdoek zelfs halterjurkjes en haltertopjes maken, door de uiteinden van de stof aan de voorkant gedeeltelijk om elkaar heen te draaien en de bovenste stukjes afzonderlijk langs je hals naar achteren te brengen en in je nek vast te knopen. Zorg er wel voor dat de knoop niet te strak zit. Ook een model waarbij je één schouder vrij laat, maak je in een handomdraai.

Op Youtube kun je talloze instructiefilmpjes vinden, zodat je thuis al even kunt oefenen om je favoriete beach dress te creëren. Eenmaal op het strand lijkt het dan alsof je zo’n prachtige strandjurk zo even ‘uit je mouw schudt’.

Ook een mooie hamamdoek kopen? Kijk dan in onze shop!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lees verder

Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

Wat is Flottielje zeilen?

3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen