IJsblokjes met bloemen en fruit, leuk voor een high gin of prosecco party

Als we iets kunnen leren van de tropische eilanden, dan is dat het stylen van cocktails en drankjes. Een piña colada met een ananas schijf op de rand van het glas, of een parapluutje geeft je cocktail toch net even wat extra's.

Nu drinken we in Nederland graag prosecco, ijsthee of huisgemaakte limonade of gin op feestjes. Maar ook dan is leuk wanneer je gasten kunt verrassen met mooi glaasje.

Eetbare bloemen of fruit

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Wat je in ieder geval nodig hebt is een vriezer en een ijsblokjes vorm. Vul de ijsblokjes vorm met kleine eetbare bloemetjes, of stukjes fruit bijvoorbeeld framboosjes of blauwe bessen.

Voor mooie heldere ijsblokjes het water twee keer laten koken en weer afkoelen. Gebruik het liefst mineraalwater. Geef je een prosecco party, dan kun je ook prosecco gebruiken in plaats van water, je wil ten slotte niet een waterige prosecco.

Muntblaadjes

Ook kleine muntblaadjes geven een leuk effect in een ijsklontje. Stop een blaadje alleen of samen met een stukje citroen of sinaasappel in een ijsblok vorm en vul met water. Of gebruik een muntblaadje en gebruik verse citroensap.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lees verder

Caribbean Rum punch