Pietermaai, de leukste wijk van Curaçao!

We kennen Curaçao allemaal wel van de kleurrijke handelskade en pontjesbrug in Punda, Willemstad. Maar de historische stadswijk Pietermaai is sinds enkele jaren in opkomst en wordt steeds populairder! Begin 18e eeuw begon het centrum van Willemstad vol te raken en is de wijk Pietermaai ontstaan als suburb van Punda. Pietermaai was jarenlang een achterstandsbuurt, maar staat inmiddels bekend als hippe en trendy wijk waar je een tal aan restaurantjes, hippe clubs en kleurrijke gebouwen hebt.

Wat is er te doen in Pietermaai?

In Pietermaai is het heerlijk vertoeven! Begin de dag met een heerlijk ontbijt bij Bij Blauw of Scuba Lodge. Na een volle buik kun je de mooie straatjes van de wijk doorlopen en prachtige foto’s maken, Pietermaai is erg fotogeniek! Ga ’s avonds uiteten bij bijvoorbeeld Ginger, Mundo Bizarro, of Christal en sluit de avond af bij Miles Jazz Café. Geen zin om nog terug naar je hotel te rijden na een heerlijke avond? Overnacht dan in een van de hippe hotels in de wijk! 

Scharloo & Fleur de Marie 

Naast Pietermaai liggen de wijken Scharloo en Fleur de Marie. Deze twee wijken zijn minder bekend, maar staan sinds enkele jaren ook op de lijst van wijken die de overheid een nieuw leven in wilt blazen. Loop langs talrijke 19e-eeuse herenhuizen, die vroeger een bloeiende Joodse buurt vormden en bewonder de diverse muurschilderingen, gemaakt door bewoners om aan te geven wat er zich in de wijk afspeelt. Iedere hoek van de straat heeft een verhaal.

Tip: Elke maandag kun je een wandeling met gids door de straten en stegen van Punda en het westelijke Scharloo maken. Al lopend door de wijken krijg je informatie over de onstaangeschiedenis van Willenstad, de typische architectuur van Curacao en historische gebouwen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lees verder

Wat is dat toch met die Flamingo’s?

Proeverij van drie tropische zomerbiertjes uit de supermarkt

4x Bijzonder overnachten in Harlingen