Vrolijk je eten op met eetbare bloemen!

Je kent het vast van een vakantie naar Bali of de Caribbean. Zo'n heerlijk vrolijk bord met een kleur explosie. Dit kan natuurlijk met kruiden en kleurrijk fruit. Maar denk ook eens aan bloemen! En dat hoeven echt geen exotisch planten te zijn. Heel veel planten die hier in Nederland in je tuin groeien kun je gebruiken om je bord een tropische twist te geven.

Heel veel bloemen zijn eetbaar. Maar als je je gerechten wil opfleuren met een kleurrijke bloemendecoratie, kun je het beste kleine bloemetjes gebruiken in sprekende vrolijke kleuren. Viooltjes doen het altijd goed, maar bijvoorbeeld ook korenbloemen en komkommerkruid.

Verder kun je nog een munttakje toevoegen of de bloemetjes van kruiden die misschien toch al in je tuin groeien. Zoals het bieslook, tijm of koriander. Het bloemetje van bieslook heeft een mooie paarse kleur. Vanwege de licht kruidige smaak kun je je de bloemetjes van de kruiden het beste toevoegen aan een salade.

Viooltjes, korenbloemen of rozenblaadjes doen het goed in een mooi opgemaakte fruitsalade of rijk gevulde coconut bowl. Wees gewoon creatief en zorg voor een goede match van kleuren en smaken. Zo’n prachtig uitgebalanceerde combi van bloemen, fruit en andere lekkernijen zal zeker een blikvanger zijn tijdens je zomerse lunch of picknick! 

Denk er wel om dat je dat je altijd onbespoten bloemen gebruikt. Je kunt ook een zakje eetbare bloemenmix zaaien en in de zomer genieten van de prachtige kleurencombi in je tuin en zorgeloos bloemen plukken om je salades en andere gerechten kleur en smaak te geven.

Decoreer met gesuikerde bloemblaadjes

Bij een picknick of zomerse high tea kan een lekkere vruchtentaart natuurlijk niet ontbreken. Je kunt de taart prachtig decoreren met gesuikerde bloemblaadjes. Rozenblaadjes zijn heel geschikt.

Dat doe je zo: Klop eiwit los en bestrijk de bloemblaadjes voorzichtig met eiwit. Stamp met een vijzel kristalsuiker extra fijn en haal de rozenblaadjes door de suiker. Daarna leg je de blaadjes op een stuk bakpapier, zorg er wel voor dat de blaadjes elkaar niet raken. Zet de gesuikerde blaadjes ongeveer twee uur weg op een koele plek. Daarna zijn ze klaar om je taart of gebak te voorzien van een  finishing touch.

Of vries ijsblokjes met bloemen in en serveer het in een drankje

En het is ook een leuk idee om je drankjes te decoreren met eetbare bloemen. Leuk voor een prosecco of high gin party. Lees hier hoe je dat kunt doen

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lees verder

Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

Wat is Flottielje zeilen?

3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen