Wat is Flottielje zeilen?

Vraag jij je af wat flottielje zeilen is? En wat zijn de voordelen van een Flottielje zeilreis? In dit blog vind je het antwoord! Flottielje zeilen is een populaire manier om op zeilvakantie te gaan. In een Flottielje vaar je samen met andere zeiljachten, dezelfde uitgestippelde route, onder begeleiding van mama-eend, het moederschip. De groep bestaat meestal uit zo'n 5 tot 10 jachten. Op het moederschip varen de begeleiders van de groep.

Vraag jij je af wat flottielje zeilen is? En wat zijn de voordelen van een Flottielje zeilreis? In dit blog vind je het antwoord! Flottielje zeilen is een populaire manier om op zeilvakantie te gaan. In een Flottielje vaar je samen met andere zeiljachten, dezelfde uitgestippelde route, onder begeleiding van mama-eend, het moederschip. De groep bestaat meestal uit zo’n 5 tot 10 jachten. Op het moederschip varen de begeleiders van de groep.

Tijdens een flottielje reis is er veel afwisseling. Overdag zeil je heerlijk met de wind in de zeilen langs de mooiste plekken, lees je een boek of kijk je uit naar dolfijnen. De ene keer slaap je in een idyllische baai bij een onbewoond eiland, een klein vissersdorpje of in een levendig havenplaatsje waar je heerlijk over de boulevard kunt slenteren opzoek naar jouw favoriete restaurant.

Zorg uithanden, je hoeft alleen nog te genieten!

Er zijn meerdere redenen waarom een flottielje zo geschikt is. Een van de belangrijkste redenen is de zorg die je uithanden wordt genomen. Bij zeilen komt veel kijken: Wat doet het weer vandaag? Hoe lang is het varen? Is er wel plek in de haven? Wat als er iets kapot gaat? Moeten we hier al boodschappen doen of kan dat nog bij aankomst? Zijn er nog leuke restaurantjes op het eiland? En zo kunnen we nog wel even door gaan 😉

De begeleiding van De Flottielje zeilreis kan je helpen met al deze vragen. Ze kennen de omgeving als hun broekzak en hebben (bijna) alles wel een keer meegemaakt. En van deze bulk aan ervaring geniet jij. Iedere ochtend is er een briefing waarin er wordt verteld hoe je dag er uit ziet en wat je kunt verwachten. Kortom, je kunt optimaal genieten van het zeilen en de zorg uit handen geven!

Ervaren zeilers begeleiden je

Overdag ga je zelf met je zeiljacht op pad. En je wordt begeleid door een ervaren reisgids waar je dat wenst. Bij het aanmeren en wegvaren is er altijd assistentie aanwezig. Of je nou een uitgebreide situatieschets op papier getekend wenst of gewoon iemand die even je touwen vangt? Het kan allebei, geeft zelf aan wat je fijn vindt.

Tips van een ‘local’ in het Nederlands

De begeleiding vaart al meerdere jaren door het gebied. Ze kennen de omgeving als hun broekzak. Vaak zijn het ervaren zeilinstructeurs uit Nederland die gedurende langere periode meerdere routes begeleiden. Je geniet dus niet alleen van zeilervaring maar ook van kennis van het gebied. De leukste plekjes, idyllische baaitjes, wandelroutes naar een historische ruïne, de beste restaurants in het havenplaatsje, ze kunnen je de leukste tips geven.

De gezelligheid van een groep

Verblijf je liever in je eigen bubbel met je reisgezelschap. Natuurlijk kan dat! Maar het gebeurt regelmatig dat het naarmate de reis vordert steeds gezelliger wordt binnen de groep. Zo ontstaat er zeker onder de kinderen vaak een vriendengroep. Samen snorkelen, visjes vangen, naar het strand, zwemmen, spelletjes doen of even op stap. Ook is het mogelijk om samen een avondje uiteten te gaan of een borreltje te drinken bij elkaar op het dek.

Wat heb je nodig om deel te nemen aan flottielje zeilen?

Om aan de flottieljes deel te nemen wordt gevraagd dat je enige zeilervaring hebt. Je moet in staat zijn om je eigen zeiljacht te kunnen varen. Heb je nog hulp nodig bij aanmeren of wegvaren? Geen probleem, daarom gaat er begeleiding mee om je hierbij te helpen. Een vaarbewijs is vaak verplicht en anders sterk aan te raden. Vertrouwen in jezelf als schipper en je bemanning is nodig, je bent immers op het water op je eigen reisgezelschap aangewezen. Je hoeft niet per se te kunnen navigeren, maar handig is het wel! De flottielje begeleider zet dagelijks de koers uit, maar mocht je onverhoopt van de koers afraken dan moet je er wel weer terug op kunnen komen.

Heb je niet genoeg ervaring, maar lijkt het je wel heel erg leuk om mee te varen? Je kunt ook meezeilen op het moederschip! Of huur een schipper in die aan boord mee vaart. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Geïnteresseerd in een flottielje zeilreis met de familie of vriendengroep? Neem contact met ons op en samen stellen we de ideale reis voor jou samen! Het organiseren van een reis voor een hele groep is best een klus. Wij zorgen ervoor dat jullie reis van begin tot eind geregeld is en ontzorgen jullie dus volledig! Bekijk hier ons aanbod.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Lees verder

Reistrend: ‘Multi Generation Reizen’

3 redenen waarom je deze zomer een zeilvakantie met het gezin in Griekenland moet overwegen

Helmi Smeulders over haar leven als chef op Curaçao.