Caribbean Cooking Holiday Curaçao

Reisgezelschap

Deze reis is geschikt voor iedereen die houdt van koken, lekker eten en de Caribbean! De reis gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Aantal personen

Deze reis is geschikt voor 1 tot 8 personen

Beleving

Proef de Caribische keuken op Curaçao!

Reisperiode

In samenwerking met Helmi Smeulders organiseren wij deze reis (normaliter) twee keer per jaar. Nu gepland in de eerste week van oktober 2021.

Caribbean Cooking Holiday Curaçao

14 (12 nachten)
Ben jij gek op koken en de Caribische keuken? Dan is deze reis misschien wel wat voor jou! Twee keer per jaar organiseert Helmi Smeulders een Caribbean Cooking Holiday op Curaçao. Een week vol met kooklessen, ontdekken van geuren en smaken, en natuurlijk overheerlijk eten. Maar ook een bezoek aan plantages en het ontdekken van het Caribische leven horen bij de planning.
Helmi-Smeulders

Culinair Curaçao ontdekken met Helmi Smeulders

Helmi was op Curaçao werkzaam als jurist, maar besloot haar leven om te gooien en zich te specialiseren in de Caribische keuken. Ze organiseert o.a. diverse kookworkshops, transformeert twee keer per maand haar keuken tot een fine-dining restaurant en heeft een Pop Up Restaurant. Samen met Helmi hebben wij deze uitgebreide culinaire reis samengesteld met een vertrek vanuit Nederland. Tijdens deze reis ontdek je de Caribische keuken en het eiland vanuit culinair oogpunt.

Programma Culinaire reis Curaçao, deel 1

Dag 1. De vakantie is begonnen! Na aankomst op Curaçao check je in bij een sfeervol hotel in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Hier zul je de eerste week van deze reis verblijven. Tijdens een welkomst-happy hour zal je kennismaken met de rest van de groep, waar je de eerste dagen van de reis samen mee op pad zult gaan.

Dag 2. De volgende ochtend ga je op een food tour door de historische wijk Punda, om meer te leren over de traditionele Curaçaose keuken. Allereerst wordt er inkopen gedaan bij de drijvende markt, geproefd van lokale snacks en ga je naar de overdekte oude markt “Marshe Bieu” voor een authentieke locale lunch. Vervolgens zal in de middag de eerste kookles plaatsvinden met de ingekochte producten van de markt. Na afloop bereid je samen het diner voor, waar je daarna uitgebreid van kunt genieten!

Dag 3. Het thema van vandaag is vis. Je leert over verschillende lokale vissoorten, hoe je vis moet fileren en verschillende bereidingswijzen. Na afloop is er een lunch, waarna de rest van de dag vrij te besteden is.

Dag 4. Vandaag staat een culinaire tour over het eiland op de planning. Je gaat onder andere naar de zoutpannen om zeekraal te plukken, samen lunchen en maakt een stop bij een van de vele baaitjes van Curaçao voor een verfrissende duik.

Dag 5. Vandaag ga je aan de slag met verschillende soorten vlees en kruiden. Na afloop neem je alles mee naar het strand voor een heerlijke barbecue. Dat wordt genieten!

Dag 6. In de ochtend ga je aan de slag met de voorbereidingen voor een feestelijk diner. Vervolgens staat er een lunch bij een sfeervol farm-to-table restaurant gevestigd in een oud landhuis op de planning. Na de lunch is er een rondleiding over het landgoed en ’s avonds is er een afscheidsdiner!

Programma Culinaire reis Curaçao, deel 2

Dag 7-12. Het is tijd om uit te checken en naar het volgende hotel in het westen van Curaçao te gaan. Eerst haal je de huurauto op bij de luchthaven welke je de komende dagen tot je beschikking hebt. Deze dagen kun je op eigen gelegenheid indelen. Denk aan heerlijk relaxen aan een van de prachtige stranden, een bezoek aan Sheta Boka National Park of het beklimmen van de Christoffelberg.

Na deze week zit de culinaire reis in Curaçao er weer op! Na een heerlijke vakantie ben je een Caribische ervaring rijker en heb je veel nieuwe kookinspiratie opgedaan. Als extraatje ontvang je bij de reis het Caribische kookboek ‘Tropische gerechten met een moderne twist’ van Helmi om je kookkunsten thuis verder te ontwikkelen!

Voor lokale restaurants in het westen van Curaçao moet je naar Landhuis Dokterstuin, voor een heerlijke krioyo lunch tussen de locals. Sol Food, voor heerlijke pizza’s en Shelterrock Paradise voor lokaal eten met een prachtig uitzicht! – Helmi Smeulders

De reis in het kort

Ben jij gek op koken en de Caribische keuken? Dan is deze reis misschien wel wat voor jou! Twee keer per jaar organiseert Helmi Smeulders een Caribbean Cooking Holiday op Curaçao. Een week vol met kooklessen, ontdekken van geuren en smaken, en natuurlijk overheerlijk eten. Maar ook een bezoek aan plantages en het ontdekken van het Caribische leven horen bij de planning.

Inclusief

* Retour vliegticket KLM Amsterdam - Curaçao incl. 23 kg ruimbagage
* 6 nachten verblijf in Willemstad
* 6 nachten verblijf elders op het eiland
* 6 dagen o.b.v. transfers + 6 dagen autohuur op basis van full insurance
* Welkomst-happy hour
* 4 dagen kookles van Helmi Smeulders
* 4 lunches (waarvan 1 bij een trendy farm-to-table restaurant gelegen bij een plantage)
* 2 diners
* Barbecue op het strand
* Culinaire tour door Punda
* Culinaire eilandtour o.a. langs de zoutpannen, culinaire hotspots en als afsluiting een duik in de zee
* Het Caribische kookboek 'Tropische gerechten met een moderne twist' van Helmi Smeulders

Prijsindicatie

Voor reizen in de periode oktober 2021 op basis van 2 personen
€ -
€ 2.699,- per persoon

Aanvraag formulier

Is je interesse voor deze reis gewekt? Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over deze reis. Laat je gegevens achter en vertel even in het kort wat je al kwijt kunt. Dan volgt de rest vanzelf.