Caribisch weekend Zuid-Limburg

Reisgezelschap

Levensgenieters

Aantal personen

Deze reis is geschikt voor 4 - (2 pers. op aanvraag) tot 6 personen

Beleving

Heerlijk genieten in het Limburgse landschap met een Caribische touch

Reisperiode

Beschikbaarheid op aanvraag

Caribisch weekend Zuid-Limburg

3 (2 nachten)
De Caribbean naar Nederland halen? Dit kan tijdens een weekendje weg naar Zuid-Limburg in volledig Caribische sfeer! Geniet volop van een verblijf in het prachtige Zuid-Limburg, tover de zon op je bord met een Caribische kookworkshop en dans de longen uit je lijf met een Salsa workshop!

Vrijdag in de namiddag arriveer je bij het appartement of hotel en word je hartelijk ontvangen met een Caribisch biertje! Even de tas uitpakken en genieten van de omgeving, om vervolgens naar de Caribische kookworkshop te gaan! De workshop vindt plaats in een prachtig vakwerkhuis uit 1765 in een buurtschap bij Epen, op loopafstand van het verblijf.

Caribische kookworkshop door Ama la Vida

Astrid van Ama la Vida staat bekend vanwege haar vegetarische kookworkshops, proeverijen en aanschuif tafels. Er wordt altijd met verse producten en met zoveel mogelijk lokale en biologische producten gewerkt. Tijdens de workshop kook je samen met je reisgenoten heerlijke Caribische gerechten. Iedereen kookt, meestal in duo’s, een voor-, hoofd- en nagerecht. Zo komen er uiteindelijk een groot aantal gerechten op tafel te staan, waar iedereen van kan proeven!

Door de vele familiebezoeken aan Curaçao raakte Astrid steeds meer geïnspireerd door de Caribische keuken. Ondanks dat de Caribische keuken veel vlees-en visgerechten kent, ervaar je bij deze kookworkshop dat je zonder vlees en vis heerlijke Caribische gerechten op tafel kunt zetten!  Je waant je tijdens deze Caribische kookworkshop echt op een tropisch eiland!

De volgende dag is het mogelijk om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Het verblijf is gelegen in het sfeervolle dorpje Epen, in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland. In de omgeving van Epen vind je vele vakwerkhuisjes, tal van wijngaarden, een netwerk van wandel- en fietsroutes, heuvels, riviertjes en prachtige uitzichten! Geen zeelucht van de Caribbean, maar het geluid van stromende beekjes.. Daar krijg je toch direct een heerlijk vakantiegevoel van?

Voor de lunch zal er een picknickkleed en picknickmand gevuld met lekkers voor jullie klaar staan om mee te nemen op pad. Het is natuurlijk ook mogelijk om de lunch te combineren met een buitenactiviteit onder begeleiding, zoals een mooie wandeling door het prachtige Heuvelland of een mountainbike- of fietstocht. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Salsa workshop door Salsa Cada Dia

Na een dag vol indrukken is het ’s avonds tijd om weer terug te komen in de Caribische sferen met een salsa workshop door Salsa Cada Dia. Nog nooit salsa gedanst? Geen probleem! De workshop wordt aangepast op het niveau van de groep. Naast Salsa is het uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een workshop Bachata of Merengue. Voor de dames onder ons is een workshop ladystyling ook mogelijk!

De volgende ochtend is het tijd om uit te checken en zit het tropische weekendje Zuid-Limburg er weer op! Je hebt nieuwe kookinspiratie opgedaan. En klinkt er voortaan een salsa-deuntje? Dan durf jij de dansvloer op. Na een heerlijk ontspannen weekend ben je een Caribische ervaring rijker en dat gewoon in eigen land! Als extraatje ontvang je bij de reis een zomers kookboek, om je kookkunsten thuis verder te ontwikkelen!

De reis in het kort

De Caribbean naar Nederland halen? Dit kan tijdens een weekendje weg naar Zuid-Limburg in volledig Caribische sfeer! Geniet volop van een verblijf in het prachtige Zuid-Limburg, tover de zon op je bord met een Caribische kookworkshop en dans de longen uit je lijf met een Salsa workshop!

Inclusief

* 2 overnachtingen in een appartement of hotelkamer in het prachtige Zuid - Limburg
* Caribisch biertje bij aankomst
* Caribische kookworkshop incl. drankjes en receptenbundel
* Salsa workshop
* (picknick) lunch incl. picknickkleed
* Kookboek voor thuis
* Niet inclusief, maar optioneel bij te boeken: Extra nacht(en) indien beschikbaar, extra verzorgde lunch en/of diner, buitenactiviteit onder begeleiding

Prijsindicatie

Voor reizen in de periode gehele jaar op basis van 4-6 personen
€ vanafprijs
€ 289,- per persoon

Aanvraag formulier

Is je interesse voor deze reis gewekt? Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over deze reis. Laat je gegevens achter en vertel even in het kort wat je al kwijt kunt. Dan volgt de rest vanzelf.