Familie zeilvakantie

Reisgezelschap

Deze reis is ideaal voor families die een actieve vakantie in eigen land zoeken. Waarbij je Nederland vanuit een nieuw perspectief leert ontdekken.

Aantal personen

Deze reis is geschikt voor 2 tot 10 personen

Beleving

Zeilen met je familie

Reisperiode

31 juli 2021 - 6 augustus 2021 en 7 augustus 2021 - 13 augustus 2021 en 14 augustus - 20 augustus 2021

Familie zeilvakantie

7 daagse reis
De zon schijnt, er staat wat wind en jullie maken een mooie tocht naar de Wadden. De kinderen mogen met de kapitein achter het roer staan. Rode konen van inspanning, stralende snoetjes en een trotse grijns. Rozig van de heerlijke buitenlucht eten jullie je maaltijd. De zon is al bijna onder. Het water kabbelt, meeuwen vliegen langs de horizon. Rust. Tijd voor goeie gesprekken, spelletjes en zorgeloze ontspanning. Wat zul je lekker slapen!

Zeilen is fijn in alle seizoenen! Tijdens deze 7-daagse familie-zeilvakantie ontdek je zelf aan boord van de tweemastklipper hoe mooi de nazomer in Nederland kan zijn. Samen met andere families nemen schipper Richard en zijn matroos je mee op avontuur. Deze zeilreis brengt je van het IJsselmeer naar pittoreske Friese havenstadjes en het waddengebied. Iedereen mag helpen met het reilen en zeilen aan boord. Zeilervaring heb je daar niet voor nodig. De ervaren schipper Richard legt precies uit hoe alles werkt. Zie je het al voor je? Een mooie nazomerdag aan boord, lekker zeilen of relaxen.

Programma en route

Waarheen de wind je brengt… Bij zeilen ben je afhankelijk van de wind en het weer. Waait het niet? Dan kan het zomaar zijn dat een geplande reisdag anders verloopt. Misschien maak je dan een nieuw plan. Dat is de vrijheid die zeilen brengt. Het schip is je varende vakantiehuis, dus waar je ook gaat: het is altijd goed. Het is jullie avontuur! Hieronder een voorbeeld van de route:

Dag 1. Van Enkhuizen naar Medemblik

Op de dag van vertrek schepen jullie in om 12.00 uur in Enkhuizen. Je maakt kennis met de schipper, zijn matroos en de scheepskok. De enthousiaste schipper Richard, vertelt je eerst alles wat je moet weten voor een veilig verblijf aan boord. Zodra je je spullen in je hut hebt gebracht, kan de familie vakantie beginnen! Vanaf Enkhuizen zeil je naar Medemblik, waar je van boord kunt om het stadje te verkennen of wat te drinken. Het is ook mogelijk om met het schip naar Den Oever te gaan. Een paradijs voor natuurliefhebbers!

Dag 2. Texel

De zeilen gaan weer omhoog en de reis vervolgt naar Texel, het grootste waddeneiland van Nederland. Drink een lekker warme chocomelk bij een van de vele strandtentjes of ga uitwaaien op het strand. Op Texel kun je ook vele soorten vogels bekijken, zeehonden spotten of van het prachtige uitzicht genieten vanuit de vuurtoren in het noorden van het eiland.

Dag 3 & 4. Vlieland of Teschelling

Je zult van Texel naar Vlieland of Terschelling zeilen. Het schip blijft een dag op Vlieland / Terschelling, zodat je alle tijd hebt om het eiland te verkennen. Als het getij meezit, kan het schip droogvallen en kun je zelfs gaan wadlopen: een bijzondere wandeling over de bodem van de zee. Met een beetje geluk komen jullie terug aan boord met zelf gevangen garnalen. 

Dag 5. Makkum

Vandaag is het tijd om naar Makkum te zeilen. Het historische vissersdorpje aan de voormalige Zuiderzee kent een rijke historie, dat in het dorpscentrum nog goed te zien is. Verder kun je in Makkum goed vertoeven op het strand aan het IJsselmeer of aan de boulevard met vele winkeltjes.

Dag 6. Van Makkum naar Friese Stavoren of Urk

Vandaag vaar je van Makkum naar het pittoreske Friese Stavoren met haar rijke geschiedenis vol verhalen en haar beroemde vuurtoren. Een andere optie is varen naar Urk, dit voormalige eiland is nu een levendig vissersdorp met nostalgische dorpskern.

Dag 7. Terug naar thuishaven Enkhuizen

Op de laatste zeildag hijs je samen nog een laatste keer de zeilen en vaar je terug naar thuishaven Enkhuizen. Tussen 14:00 en 15:00 uur zul je daar arriveren. Na een geweldige vakantie is het tijd om afscheid te nemen van het schip, de bemanning en de medereizigers.

Bovenstaande route is de basis van de route die jullie gaan varen. Hebben jullie andere wensen, of bepaalt de wind of het weer dat de route anders moet worden? Schipper Richard zorgt voor de ideale vakantie. Deze enthousiaste natuur- en zeilliefhebber kent de routes als zijn broekzak. 

De reis in het kort

De zon schijnt, er staat wat wind en jullie maken een mooie tocht naar de Wadden. De kinderen mogen met de kapitein achter het roer staan. Rode konen van inspanning, stralende snoetjes en een trotse grijns. Rozig van de heerlijke buitenlucht eten jullie je maaltijd. De zon is al bijna onder. Het water kabbelt, meeuwen vliegen langs de horizon. Rust. Tijd voor goeie gesprekken, spelletjes en zorgeloze ontspanning. Wat zul je lekker slapen!

Inclusief

* Verblijf aan boord in een vier-persoonshut met eigen douche en toilet
* Alle maaltijden en tussendoortjes aan boord
* Koffie/thee/limonade (overige non-alcoholische en alcoholische drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar)
* Beddengoed & eindschoonmaak
* Brandstofkosten
* Havengeld & toeristenbelasting

Prijsindicatie

Voor reizen in de periode zomervakantie 2021 op basis van 2+ personen
€ 675 per volwassene. Kinderen tot 4 jaar gratis, 4-11 jaar €335,- per kind en 12-17 jaar €450,- per kind.
€ 675,- per volw.

Aanvraag formulier

Is je interesse voor deze reis gewekt? Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over deze reis. Laat je gegevens achter en vertel even in het kort wat je al kwijt kunt. Dan volgt de rest vanzelf.