Flottielje Zeilvakantie Griekenland

Reisgezelschap

Voor iedereen met zeilervaring. Of je nou met je parter, vriendengroep of gezin gaat.

Aantal personen

Deze reis is geschikt voor 2 tot 8 personen

Beleving

Flottielje zeilreis in ongedwongen sfeer

Reisperiode

Het flottielje seizoen in Griekenland loopt van april tot en met oktober.

Flottielje Zeilvakantie Griekenland

1 tot 2 weken
Heb je zeilervaring en lijkt het jou geweldig om met je eigen jacht te zeilen in Griekenland, maar liever niet alleen? Dat kan bij BON Island. Ga mee op een flottielje en vaar onder begeleiding samen met andere zeiljachten, een prachtige route langs verschillende Griekse eilanden.

Het concept: Flottielje Zeilen

Flottielje zeilen is het perfecte concept voor iedereen die reeds zeilervaring heeft en de droom heeft om in Griekenland te gaan varen. Samen met andere zeiljachten vaar je een prachtige route onder begeleiding van het moederschip. Dit moederschip wordt gevaren door ervaringen Nederlandstalige flottielje begeleiders. Iedere ochtend wordt er gestart met een briefing over de te varen route, de weersvoorspellingen, mooie plekken om aan te leggen en eventuele potentiële gevaren onderweg.

De flottielje begeleiders kennen het gebied goed en zijn daarnaast zeer ervaren zeilers. Hoe lang varen we vandaag? Hoe is het weer en wat kunnen we verwachten van de zee vandaag? Kunnen we vandaag beter wat extra boodschappen inslaan, omdat de supermarkt op het volgende eiland heel klein is? Het zijn allemaal vragen waar de begeleiding je een antwoord op kan geven. En de begeleiding biedt ook verdere ondersteuning waar nodig. Bijvoorbeeld assistentie bij je aanleg manoeuvres. Daarnaast weten ze je leuke lokale tips te geven. Wat is een goed restaurantje? Of hoe loop je naar dat historische oude Theater in de buurt?

Je eigen zeiljacht in Griekenland

Ga samen met je partner, gezin of vriendengroep op een flottielje zeilvakantie in Griekenland. Je krijgt gedurende de zeilvakantie een eigen zeiljacht mee waar je samen met je reisgezelschap in zult verblijven. Iedere zeiljacht in de flottielje beschikt over meerdere hutten en één of meerdere badkamers. Tevens is er een keuken aan boord. Flottielje zeilen is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Van jonge kinderen tot aan tieners!

Flottielje zeilen is ons zo goed bevallen! Dankzij dit concept heb je de keuze of je juist geniet van eigen privacy, of de gezelligheid van de groep opzoekt! De Nederlandstalige begeleiding zorgt ervoor dat je ook echt kunt ontspannen tijdens deze zeilvakantie.

Fam. Corstius

Wat heb je nodig om deel te nemen aan flottielje zeilen?

Om aan de flottieljes in Griekenland deel te nemen wordt gevraagd dat je zeilervaring hebt. Je moet in staat zijn om je eigen zeiljacht te kunnen varen. Heb je nog hulp nodig bij aanmeren of wegvaren? Geen probleem, daarom gaat er begeleiding mee om je hierbij te helpen. Een vaarbewijs is vaak verplicht en anders sterk aan te raden. Vertrouwen in jezelf als schipper en je bemanning is nodig, je bent immers op het water op je eigen reisgezelschap aangewezen. Je hoeft niet per se te kunnen navigeren, maar handig is het wel! De flottielje begeleider zet dagelijks de koers uit, maar mocht je onverhoopt van de koers afraken dan moet je er wel weer terug op kunnen komen.

Heb je niet genoeg ervaring, maar lijkt het je wel heel erg leuk om mee te varen? Je kunt ook meezeilen op het moederschip! Of huur een schipper in die aan boord mee vaart. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Flottielje

Privacy of gezelligheid? Jij kiest!

En wat fijn is? Je kiest zelf in hoeverre je de gezelligheid op zoekt of dat je geniet van je eigen privacy. Er zijn geen ‘verplichtingen’ maar alles kan. Flottielje zeilen biedt alle vrijheid die je wenst. Na de briefing ’s ochtends vroeg gaat iedereen zijn eigen gang, ’s Avonds komen alle boten weer in dezelfde baai of haven bij elkaar. Lijkt het je gezellig om samen met de groep te gaan dineren, dan kan dat. Maar je kunt ook kiezen voor een avondje aan boord met het gezin.

De zeilroute van flottielje Griekenland

Als zeiler zul je begrijpen dat er geen vast uitgestippelde route zal zijn. De uiteindelijke route is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn verschillende voorbeeldroutes mogelijk die als leidraad kunnen gelden en waar je je voor kunt inschrijven. Zodra je interesse hebt in een flottielje dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Dan kunnen we vertellen welke route er voor jouw gewenste reisperiode op de planning staat. Ook zal de geschikte route afhankelijk zijn van je zeilervaring, zo is er bijvoorbeeld op de Cyclades meer zeilervaring vereist dan op bijvoorbeeld de Ionische zee.

Zeilroute Cycladen
Een van de voorbeeldroutes Flottielje Griekenland – Cycladen 2 weken

Liever in Nederland zeilen? Dat kan ook via Bon Island! Kijk gerust naar de rest van ons aanbod. Altijd al in het Caribisch gebied willen zeilen? Ook dit is mogelijk via onze partner Bon Travel.

De reis in het kort

Heb je zeilervaring en lijkt het jou geweldig om met je eigen jacht te zeilen in Griekenland, maar liever niet alleen? Dat kan bij BON Island. Ga mee op een flottielje en vaar onder begeleiding samen met andere zeiljachten, een prachtige route langs verschillende Griekse eilanden.

Inclusief

* Deskundige Nederlandstalige begeleiding en ondersteuning van flottielje begeleiders die het gebied kennen als hun broekzak. Iedere ochtend een briefing met o.a. de weersvoorspelling, mooie plekken en eventuele potentiële gevaren onderweg. En ondersteuning bij problemen in de breedste zin van het woord
* Retour Vliegticket Amsterdam - Athene
* Retour transfer van de luchthaven in Athene, naar de haven.
* Je eigen zeiljacht gedurende de reis

Prijsindicatie

Voor reizen in de periode april-oktober op basis van 2-8 personen
€ op aanvraag

Aanvraag formulier

Is je interesse voor deze reis gewekt? Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over deze reis. Laat je gegevens achter en vertel even in het kort wat je al kwijt kunt. Dan volgt de rest vanzelf.