Bike & Sail

Reisgezelschap

Deze reis is ideaal voor koppels die een actieve vakantie in eigen land zoeken. Waarbij je Nederland vanuit een nieuw perspectief leert ondekken.

Aantal personen

Deze reis is geschikt voor 1 tot 10 personen

Beleving

Zeilen op een Historische zeilboot & Fietsen door Hollandse pracht.

Reisperiode

Vertrek elke zaterdag tussen mei en september 2021.

Bike & Sail

8-daagse reis
Wat is Nederland toch mooi! En zeker wanneer je het vanuit een nieuw perspectief bekijkt. Wissel zeilen op een historisch zeilschip en fietsen door het Nederlandse land af. Zeil mee op een grote historische Driemaster of de grootste tweemastschoener van Nederland. En maak aan land fiets en wandeltochten langs historische havensteden en door diverse prachtige natuurgebieden aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Een unieke compleet verzorgde Fiets en zeilreis in eigen land!

Zodra je aan boord van een zeilboot stapt, is het vakantiegevoel begonnen. De wind door je haren, de geur van het water, het geluid van wapperende vaandels en zeemeeuwen. En je zult je ogen uitkijken op het prachtige historische zeilschip. Voor deze reis heb je geen zeilervaring nodig maar natuurlijk kun je altijd mee kijken met de schipper. En misschien kun je zelfs assisteren.

Programma en route

Het volgende reisschema zal gehanteerd worden. Maar natuurlijk is dit altijd afhankelijk van weer en wind. Vanwege nautische en of technische omstandigheden kan het altijd zijn dat er van de route afgeweken wordt.

Dag 1. Vertrek Enkhuizen

Vanaf 16:00 uur kom je aan boord in Enkhuizen. Bij een aperitief stelt de schipper de bemanning voor en vertelt je meer over het schip en het verloop van de reis. ’s Avonds kun je te voet Enkhuizen verkennen.

Dag 2. Enkhuizen – Medemblik – Den Oever

Het schip vaart deze dag van Enkhuizen naar Den Oever. Je kunt meevaren over het IJsselmeer of je pakt de fiets voor een eerste prachtige fietstocht (40 km) langs het IJsselmeer door het prachtige Noord-Hollandse polderland via Medemblik naar Den Oever met zijn kleine vissershaven. Afhankelijk van het weer vaart het schip misschien vanavond al over de Waddenzee naar Texel.

Dag 3. Texel

Het eiland Texel kent gevarieerde landschappen en pittoreske dorpjes. Maak bijvoorbeeld eens een fietstocht over het eiland voor een bezoek aan het zeehondenopvangcentrum Ecomare en de prachtige ambachtelijke bierbrouwerij. Diverse fietstochten tussen 1-65 km zijn mogelijk.

Dag 4. Texel – Terschelling

Vandaag zeilt het schip, als het getij en het weer het toelaten, naar het eiland Terschelling. Je manoeuvreert tussen de zandbanken van de Waddenzee door en met wat geluk zie je luierende  zeehonden op de zandplaten. In de namiddag komt het schip aan op Terschelling.

Dag 5. Terschelling

Een dag op Terschelling is eigenlijk te kort. Met zo’n 70 km aan prachtige fietspaden, de 4 dorpjes en zijn prachtige uitgestrekte natuur heeft dit eiland veel te bieden. Diverse fietstochten zijn mogelijk tussen de 1-40 km. West-Terschelling is de grootste plaats met tal van winkeltjes en horeca gelegenheden. Het herkenningsteken van het eiland, de 400 jaar oude vuurtoren “Brandaris”, is al vanuit de verte te zien. Bezienswaardig is ook het heidegebied “De Boschplaat”, waar je veel bijzondere vogels kunt aantreffen.

Dag 6. Terschelling – Harlingen

Vandaag ga je naar Harlingen, een prachtige zeehavenstad in Friesland. Parmantige pakhuizen en prachtige patriciërswoningen, grachten en bruggetjes, winkeltjes. Vanuit hier fiets je door naar Franeker, met zijn beroemde planetarium van Eising Eisinga. Het is het oudste nog werkende planetarium van de wereld. Je fiets door verschillende lieflijke Friese dorpjes met als eindbestemming Makkum. Ik totaal leg je 50 a 60 km per fiets af.

Dag 7. Makkum – Stavoren

Vanuit Makkum fiets je naar Stavoren in 30 of 50 km. Het schip brengt je daarna terug naar Enkhuizen.

Dag 8. Terug in Enkhuizen

Na een heerlijk ontbijt verlaat je het schip rond 9:30 uur.

De reis in het kort

Wat is Nederland toch mooi! En zeker wanneer je het vanuit een nieuw perspectief bekijkt. Wissel zeilen op een historisch zeilschip en fietsen door het Nederlandse land af. Zeil mee op een grote historische Driemaster of de grootste tweemastschoener van Nederland. En maak aan land fiets en wandeltochten langs historische havensteden en door diverse prachtige natuurgebieden aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Een unieke compleet verzorgde Fiets en zeilreis in eigen land!

Inclusief

* 7 nachten verblijf aan boord
* 1 week fietshuur incl. fietstas (meerprijs E-bike €110,- )
* Welkomstdrankje
* Dagelijks ontbijt, lunchpakket en 3-gangen diner
* Koffie & Thee aan boord tot 16:00 (overige non-alcoholische en alcoholische drankjes zijn tegen betaling verkrijgbaar)
* Beddengoed & handdoeken
* Dagelijkse schoonmaak van de hut
* Enkele korte wandeltochten
* Kaarten en routebeschrijving voor de fietstochten (Engelstalig, 1 set per hut)
* Route met GPS-Tracks
* WI-FI aan boord

Prijsindicatie

Voor reizen in de periode mei-september 2021 op basis van 2 personen
€ Vanafprijs
€ 1079,- per persoon

Aanvraag formulier

Is je interesse voor deze reis gewekt? Vraag via onderstaand formulier meer informatie op over deze reis. Laat je gegevens achter en vertel even in het kort wat je al kwijt kunt. Dan volgt de rest vanzelf.